Saturday, April 30, 2011

Ahvisai.

Mustrimaailma foorumis pakuti välja üks huvitav saia retsept, mis kutsus kohe järgi proovima.

Pärmitaigen:
700g jahu
40g värsket pärmi või 2 pakki kuivpärmi
85g (1dl) suhkrut
2tl soola
5dl piima
50g sulatatud võid

Kastmiseks:
100g sulatatud võid

Katteks:
200g suhkrut
2sl kaneeli

Sega kausis kuivained ja teises kausis piim ja sulavõi. Kui kasutad presspärmi siis sulata pärm suhkruga ja lisa leige piim ja sulavõi. Siis kuivained. Sõtku kuni taigen käe küljest lahti lööb.
Kata taigen rätiga ja sooja kohta kerkima.
Kui taigen on kerkinud siis veereta taignasi ping-pongi palli suurused pallid. Kasta pallid ükshaaval võisse ja siis kaneeli-suhkru segusse. Määri rõngasvorm võiga, pallid vormi ja küpseta ahjus 220 kraadi juures 30 min.
Lase vorm jahtuda ja vala sai vormist välja.



Minu sai tuli selline välja. Mõnusalt magus ja mahlane.

Head isu!



6 comments:

  1. Ajad tõsiselt isu peale.... peab vist ikka ka järgi katsetama.. Aga noh, meil ju NÜÜD täna aega on selleks :)

    ReplyDelete
  2. Mõnus isuäratav ja pärm sulama võetud juba ;)

    ReplyDelete
  3. Sai teist nii palju, et viisin täna ka külakostiks. Koju tulema hakates ütles poja, et võtame ikka koju tagasi ka veidi. Ei imesta kui peagi annab mulle uue saia tellimuse :)

    ReplyDelete
  4. Tegin enda oma ka valmis ja mulle öeldi, et seda võiks ju teine kordki teha:)

    ReplyDelete
  5. Mul on ka see kindlalt plaanis :)

    ReplyDelete