Friday, June 4, 2010

Tagurpidi rabarberikook.

Kate: *50 g võid *1 dlfariinisuhkrut *½ tl ingverit * 6 dl tükeldatud rabarberit
Tainas: *2 dl suhkrut *150 g võid * 2 muna * 1 tl vanillsuhkrut *2 ½ dl nisujahu * 1 tl küpsetuspulbrit

Või, fariinsuhkur ja ingver kastrulisse ja sulata pliidil ja tõsta kõrvale. Lisa rabarberitükid. Sega ja vala võiga määritud 24.26 cm läbimõõduga vormi põhja. Taina jaoks vahusta toasoe või suhkruga. Vahusta ükshaaval hulka munad. Sega omavahel kuivained, lisa tainasse ja sega ühtlaseks. Tõsta tainas lusikaga rabarberitele. Küpseta 175 kraadises ahjus 40-45 min. Kummuta kook jahtununa alusele ja serveeri vanillikastme v -jäätisega.

Valmis kook


Mina kasutasin küpsetuspaberit vormi võiga määrimise asemel.

Just ahjust võetud kook

No comments:

Post a Comment